Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018


ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ
                                                                                                      Κομοτηνή 29-3-2018





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης εκφράζει τη στήριξή του στους συναδέλφους εργαζόμενους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" καθώς και την συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Συγκεκριμένα ζητά από την κυβέρνηση :

  1. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με συνέπεια να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους. 
  2.  Την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δεκαπέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.
  3.  Την άμεση καταβολή του επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος. 
  4.  Την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση και διάλυση του, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
  5.  Την ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».
 Είναι υποχρέωση όλων μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή της κοινωνικής φροντίδας όλων των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη μέσα από τις Κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους που απασχολούνται για πολλά χρόνια στο Πρόγραμμα αυτό.
   
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου