Τρίτη 29 Απριλίου 2014


                                                  
      ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                           
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                   Κομοτηνή 25-4-2014                   ΡΟΔΟΠΗΣ                                                                     Αρ.πρωτ: 9
                                                                                                                                
                                  ΠΡΟΣ

κ.κ Υποψηφίους Δημάρχους
και υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων ΠΕ Ροδόπης

Η κυβέρνηση έπειτα από την επινόηση χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων»  καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού» (που διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα), προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» και τη εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων. Στο πλαίσιο αυτό και με ξεκάθαρη στόχευση, δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό σύστημα αξιολόγησης αλλά καθορίζει εκ των προτέρων, επί ποινή μάλιστα «παράβασης καθήκοντος», τα ποσοστά και τις κλίμακες αξιολόγησης.
Η επιβολή υποχρεωτικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) αναγκάζει τους Προϊστάμενους να αξιολογήσουν το προσωπικό υποχρεωτικά και όχι με ελεύθερη βούληση, με προκατασκευασμένα αποτελέσματα και οδηγίες. Μέσω του φόβου και της τρομοκρατίας προσπαθούν να δημιουργήσουν πειθήνιους εργαζόμενους που θα αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους για την εύνοια της Διοίκησης με απώτερο στόχο τον απόλυτο έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης στην εκάστοτε εξουσία.
Τα μέλη του Συλλόγου μας, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου οι διατάξεις της «δήθεν αξιολόγησης» του Νόμου 4250/2014, να μείνουν στα χαρτιά. Έχει διαχρονικά αποδειχθεί πως αναβαθμισμένη Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη δεν μπορεί και δεν πρόκειται να υπάρξει όταν αυτοσκοπός της εκάστοτε Κεντρικής Διοίκησης είναι ο πολιτικός έλεγχός της, με αναχρονιστικά-αντιδραστικά-αντιδημοκρατικά-αντισυνταγματικά μέτρα!!!
Στον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ζητάμε από τους Υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους να καταδικάσουν σήμερα την προωθούμενη «αξιολόγηση», την πολιτική των απολύσεων και τη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και να δηλώσουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στο πλευρό των εργαζομένων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                                                                   Η Γεν. Γραμματέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου