Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΑΚ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί κατάργησης Δημοτικών Επιχειρήσεων μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η ΔΕΥΑ Κομοτηνής, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής που περιλαμβάνεται στη φερόμενη λίστα για την μελλοντική κατάργηση 29 Δημοτικών Επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, αποτελεί το δυναμικότερο και πλέον απαραίτητο κομμάτι μέσω του οποίου ο Δήμος μας ασκεί ουσιαστικές αρμοδιότητες και υλοποιεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό του έργο.
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αύξησε θεαματικά το επιτελούμενο έργο και παράλληλα εξυγίανε οικονομικά και διοικητικά προβλήματα.
Αυτή τη στιγμή, αν και με μειωμένο προσωπικό σε σχέση με το 2009, παρέχει υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου, με πρόσφατη απόφαση μάλιστα που δημοσιεύθηκε και σε ΦΕΚ.
Όλα τα παραπάνω, καταδεικνύουν την σαφή πρόθεσή μας, να διατηρήσουμε δομές και αρμοδιότητες που μόνο καλές  υπηρεσίες παρέχουν προς τους δημότες.
Για τους λόγους αυτούς, είμαστε σε διαρκή επαφή και συντονισμό με την ΚΕΔΕ, τους προέδρους των ΠΕΔ και δημάρχους απ΄ όλη τη χώρα, για την αποσαφήνιση της κατάστασης και τον τερματισμό ανούσιων διαρροών, που μόνο κακό και σύγχυση προκαλούν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, τις διοικήσεις και το προσωπικό τους.
Σε κάθε περίπτωση, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω και να συναινέσω σε κατάργηση δομών που προωθούν το αναπτυξιακό έργο του Δήμου μας και δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου